Промоции на „Викајте ме Естебан“ од Лејла Каламуиќ

Блесок го промовира македонското издание на една од најпопуларните современи збирки раскази на балканските простори: „Викајте ме Естебан“ од Лејла Каламуиќ!

На три локации низ Македонија, за книгата ќе зборуваат нејзиниот преведувач, поетот Ѓоко Здравески, добитникот на наградата Роман на годината, писателот Петар Андоновски и авторката, Лејла Каламуиќ.

Lejla promocii

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s